Skip to main content
Aan Kunsthumaniora Lemmensinstituut studeren jongeren uit heel Vlaanderen (en zelfs daarbuiten!).

Na de schooluren kunnen leerlingen terecht in een internaat dat aan de school zelf verbonden is. Ze vormen er een bruisende gemeenschap van jonge, creatieve geesten die leven voor hun droom. Elke weekdag samen wonen, samen eten, samen muziek maken, samen performen, samen plezier maken … met leeftijdsgenoten, medeleerlingen, vrienden. Maar ook studeren, soms gewoon even alleen kunnen zijn. Dat is waar ons internaat voor staat: bij ons vind je je thuis.

Je eigen plek, in een toffe omgeving

Net zoals thuis heb je je eigen kamer, met een washoek en de nodige privacy. De douches, ontspanningsruimte, eetzaal deel je met medeleerlingen. En ’s avonds kan je rustig TV kijken, gezellig samenzijn of oefenen op ons podium.

De school beschikt over een gescheiden meisjes- en jongensinternaat. Het gebouw telt in totaal 92 kamers, 52 voor meisjes en 40 voor jongens. ’s Avonds valt er steeds wel wat te beleven. Heel vaak maken we samen een culturele uitstap (dans, theater, muziek) in eigen huis of op de vele culturele hotspots in Leuven (3OCC, STUK, OPEK…). Maar soms duiken we de keuken in (koekjes bakken), gaan we het podium op (bonte avond, lemon awards…), het zwembad in, de bowlingbaan op of de natuur of stad in…

Via facebook, instagram (lemmensinstituut_internaat) kan je ons reilen en zeilen volgen.

Een week op het internaat

Op maandag start de school om 9uur en op vrijdag eindigen de lessen om 16 uur. Zo krijgen de internen rustig de tijd om het traject tussen hun woonplaats en Leuven af te leggen.

Het internaat opent de deuren op zondagavond vanaf 20.30 uur tot en met vrijdagochtend om 9 uur.

De dagindeling ziet er als volgt uit:

7u15: Wekken van de internen van de andere scholen
7u45: Wekken van de internen van het Lemmens instituut
7u30 tot 8u40: Ontbijt
8u00 tot 8u45: Mogelijkheid tot studeren in je kamer en studio
8u50 tot 17u: Internaat sluit de deuren 
17u tot 18u: Ontspanning
Dit is mogelijk in je kamer, de speelplaats of de studio
18u tot 18u45: Avondmaal in de refter
19u tot 20u: Verplichte studie
In de studiezaal, je kamer, de balletzaal of de toegewezen studio
20u: Ontspanning
In onze living, in de balletzaal of buitensport op het voetbalveld. Studio vanaf 20.00u toestemming vragen aan de begeleiders
21u15: Slaaptijd voor de 2de graad
21u45: slaaptijd voor de 3de graad

De lichten gaan uit om 22u voor de 2de graad en om 22u30 voor de 3de graad.

Smakelijk eten

Elke ochtend en avond kan je kiezen uit een buffet met drie soorten brood en een gevarieerd belegbuffet (zoet en hartig). Dit wordt ’s ochtends aangevuld met corn flakes, ontbijtgranen, yoghurt, ’s avonds met verse groentjes en 1 keer per week met bv. pistolets (vrijdag), sandwiches (woensdag), … Bij het avondmaal serveren we ook al wel eens koffiekoeken, pannenkoeken, croque monsieurs, worstenbroodjes, …

Het middagmaal is een warme driegangenlunch (soep – hoofdgerecht – nagerecht) uit het aanbod van Compass. Onze kok bereidt de gerechten in onze eigen keuken. We voorzien ook elke middag een vegetarisch alternatief. We bieden geen dieetformules aan, maar zoeken vanzelfsprekend mee naar oplossingen. Fruit en water zijn de hele dag door beschikbaar. Omdat kunst topsport is, gaan we voor “gezonde geest in een gezond lichaam”.

Studeren op jouw maat

Tijdens de studiemomenten kan je gebruik maken van alle studieruimtes op de campus: je krijgt een individuele studio toegewezen, maar je kan ook studeren op je kamer of in de studiezaal. De opvoeders staan steeds klaar om een luisterend oor te bieden of je te helpen, waar mogelijk, bij je studie. Ze steunen je ten volle in je algemene en artistieke ontwikkeling. Als er meer zorg zou nodig zijn, staan ook leerlingbegeleiding en CLB paraat.

Alle details rond het reilen en zeilen van het internaat, rond wat mag en niet, dat kan je nalezen in het reglement van het internaat.

Schrijf je in