Skip to main content

Tim De Maeseneer

Trompet

Tim is Professor in Saxhoorn (blaasinstrumenten) aan het prestigieuze Lemmensinstituut van de Leuven University College of Arts. Hij is solist in residentie bij Brassband Willebroek en ambassadeur en uitvoerend kunstenaar voor Besson Musical Instruments en Alliance Mouthpieces LTD.

Als gast solist treedt Tim regelmatig op met verschillende orkesten over de hele wereld. Hij heeft ook koper- en saxhoorninstrumenten onderwezen aan de Academies voor Muziek, Drama en Dans in Gent en Willebroek.

Geboren in België in een familie van muziekliefhebbers, begon Tim op zesjarige leeftijd te spelen op de tenorhoorn. Vanaf veertienjarige leeftijd studeerde Tim aan de middelbare school voor muziek Leuven - Lemmensinstituut en Kunsthumaniora Brussel.

Na het afronden van zijn middelbare studies onder leiding van Frans Violet, verhuisde Tim naar het Conservatorium van Gent, waar hij twee jaar studeerde bij trompetvirtuoos Benny Wiame. Later keerde hij terug naar Leuven om te studeren aan de Leuven University & College of Arts onder leiding van saxhoornspecialist Nick Ost, waar hij in 2014 met grote onderscheiding afstudeerde.

Een bijzondere vermelding verdient Johan De Win, de mentor en privéleraar, die Tim altijd volledig heeft ondersteund en met de grootste toewijding heeft begeleid.

In 2019 behaalde Tim ook een masterdiploma in orkestdirectie met grootste onderscheiding. Later dat jaar nam hij het eerste Belgische soloalbum op voor tenorhoorn en brassband genaamd 'The Birth of Time Echoes'.

De CD werd genomineerd voor Solo CD van het Jaar door 4barsrest, Brass Band World en World of Brass. Zijn spel werd door 4barsrest omschreven als 'de aandacht eisend met een geïnformeerd perspectief van de vaardigheden van een verhalenverteller, met subtiel fraseren, gelaagde klanktextuur en vakkundige gevoeligheid.'

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Tim: www.timdemaeseneer.com