Skip to main content

Bart Jacobs

Orgel

Bart Jacobs (°1976) behaalde in 2000 zijn masterdiploma’s orgel, klavecimbel en kamermuziek aan het Lemmensinstituut te Leuven.

Tussen 2006 en 2010 won hij prijzen op internationale orgelconcoursen in Alkmaar, Amsterdam en Brugge. In 2012 werd hij benoemd tot organist-titularis van de Sint-Michiels- en Sint-Goedelekathedraal te Brussel.

Als solist en begeleider concerteert hij in heel Europa en treedt op met gerenommeerde ensembles als Vox Luminis, Les Muffatti, Il Gardellino, Psallentes, Currende, … De uitgebreide discografie van Bart Jacobs bevat solowerken op orgel en klavecimbel, naast begeleiding van tal van ensembles. De cd Concertos for organ and strings (2019) met eigen reconstructies van concerto’s voor orgel en strijkers van J. S. Bach en uitgevoerd met barokorkest Les Muffatti ontving de meest prestigieuze onderscheidingen in binnen- en buitenland, waaronder de “Diapason d'Or de l' année 2019” (FR) en de “Klara award voor de Beste Belgische cd 2019”.

Bart Jacobs verleende zijn medewerking aan het project All of Bach van de Nederlandse Bachvereniging. Zijn Bach-interpretaties op orgel en klavecimbel zijn te zien en te beluisteren op www.allofbach.com.

Meer info op www.bartjacobs.eu