Skip to main content

Tom De Haes

Muziekanalyse, Arrangement en compositie, Saxofoon, Coördinator

Na het voleindigen van de opleidingen woord en muziek aan het Mechelse conservatorium, koos Tom De Haes om een muzikale koers te varen. Hij vatte hogere muziekstudies aan te Leuven (Lemmensinstituut), waar hij de masterdiploma's saxofoon, compositie, hafabradirectie en kamermuziek behaalde, alsook het Hoger Diploma saxofoon en het aggregaatsdiploma. Aan de K.U. Leuven werd hij tevens Licentiaat in de Musicologie. 

Hij werd laureaat, als saxofonist en als componist, van verscheidene nationale en internationale wedstrijden en van Sabam mocht hij de medaille voor Belgische Artistieke Promotie in ontvangst nemen.

Op 1 mei 2011 werd hij aangesteld als directeur van de kunsthumaniora van het Lemmensinstituut. Daarnaast is hij actief als componist en dirigent.

Zijn composities (een tot nog toe bescheiden oeuvre voor de meest uiteenlopende bezettingen) werden uitgevoerd door o.a. het Nagoya University of Arts Wind Orchestra, de Royal Netherlands Army Band 'Johan Willem Friso', Spectra ensemble, Clarinet Choir 'Walter Boeykens'... Verscheidene composities werden opgenomen op CD en uitgegeven bij DMP, Beriato en De Haske.