• by: Stemvorming, Zang
  • September 20th, 2020
  • Category: Muziek

Godfried Van de Vyvere


Stemvorming, Zang

Godfried Van de Vyvere

Godfried Van de Vyvere

Godfried Van de Vyvere deed zijn hogere muziekstudies aan het Lemmensinstituut te Leuven. Hij behaalde er het laureaatsdiploma muziekpedagogie, de laureaatsdiploma’s zang en koordirectie en de meestergraad zang. Hij volgde ook les bij Lucienne Van Deyck.

Bijna twee decennia lang was hij als altus actief in de oude muziek, bij het Huelgas Ensemble en bij Currende. Met deze ensembles trad hij op in nagenoeg heel Europa en in Israël . Hij werkte ook mee aan talrijke cd-opnames. Hij had het geluk te kunnen zingen onder leiding van de dirigenten Paul Van Nevel, Philippe Herreweghe, Jos Van Immerseel, Sigiswald Kuijken, René Jacobs, Erik Van Nevel en Patrick Peire.

Godfried is dirigent van het gemengd koor Acantus te Beveren en Terpander, het koor van het Deeltijds Kunstonderwijs. Hij is medewerker van Koor&Stem, onder meer als lid van de adviescommissie en werkt tevens als dirigent, koorcoach en docent voor koorateliers.

Godfried is docent zang en vakdidactiek aan LUCA School of Arts te Leuven, leraar zang en stemvorming aan Kunsthumaniora Lemmensinstituut en leerkracht zang, vocaal ensemble en koor aan de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans te Sint-Niklaas.