• by: Accordeon
  • September 20th, 2020
  • Category: Muziek

Elke De Meester


Accordeon

Elke De Meester

Elke De Meester

Elke De Meester studeerde in 2010 af als Master in de muziek - optie accordeon aan het Lemmensinstituut bij Eddy Flecijn en behaalde er ook het masterdiploma kamermuziek en de specifieke lerarenopleiding. Ze nam deel aan verschillende stages en masterclassen in binnen- en buitenland en kreeg zo les van enkele groten der aarde op accordeongebied: Jacomucci (IT), Semyonov (RUS), Angelis (FR), Väyrynen (FIN), Mornet (FR)...

Elke concerteerde solo en in ensemble in de Benelux, maar ook in Zweden, Mozambique, Duitsland, Frankrijk, Estland, China en de VS. Ze werd finaliste en laureate van verscheidene (inter-)nationale wedstrijden en ontving verschillende prijzen en awards.
Haar liefde voor muziek omvat stijlen als klassiek, kamermuziek, folk, wereldmuziek, singersongwriter, bluegrass, chanson en musette... Daarvoor gebruikt ze verschillende soorten instrumenten. Van oktober 2016 tot en met maart 2017 toerde ze door de VS met Kurios, een productie van Cirque du Soleil.

Elke is lerares accordeon aan Kunsthumaniora Lemmensinstituut en het Stedelijk Conservatorium Brugge en docent accordeon aan Luca School of Arts - Campus Lemmens in Leuven.