Ons internaat,
jouw tweede thuis

Een bruisende gemeenschap van jonge, creatieve geesten

KSO lemmensinstituut

Aan Kunsthumaniora Lemmensinstituut studeren jongeren uit heel Vlaanderen (en zelfs daarbuiten!).

Na de schooluren kunnen leerlingen terecht in een internaat dat aan de school zelf verbonden is. Ze vormen er een bruisende gemeenschap van jonge, creatieve geesten die leven voor hun droom. Elke weekdag samen wonen, samen eten, samen muziek maken, samen performen, samen plezier maken … met leeftijdsgenoten, medeleerlingen, vrienden. Maar ook studeren, soms gewoon even alleen kunnen zijn. Dat is waar ons internaat voor staat: bij ons vind je je thuis.

Je eigen plek  -  Een week op internaat  -  Smakelijk eten  -  Studeren op jouw maat  -  Reglement internaat  -  Ons team

 
KSO - Lemmensinstituut Internaat


KSO - Lemmensinstituut Internaat
KSO - Lemmensinstituut Internaat

Je eigen plek, in een toffe omgeving

KSO lemmensinstituut
Net zoals thuis heb je je eigen kamer, met een washoek en de nodige privacy. De douches, ontspanningsruimte, eetzaal deel je met medeleerlingen. En ’s avonds kan je rustig TV kijken, gezellig samenzijn of oefenen op ons podium.
KSO Lemmensinstituut Internaat
De school beschikt over een gescheiden meisjes- en jongensinternaat. Het gebouw telt in totaal 92 kamers, 52 voor meisjes en 40 voor jongens.
’s Avonds valt er steeds wel wat te beleven. Heel vaak maken we samen een culturele uitstap (dans, theater, muziek) in eigen huis of op de vele culturele hotspots in Leuven (3OCC, STUK, OPEK…). Maar soms duiken we de keuken in (koekjes bakken), gaan we het podium op (bonte avond, lemon awards…), het zwembad in, de bowlingbaan op of de natuur of stad in…
 
Via facebook (Internaat on stage) en instagram (lemmensinstituut_internaat) kan je ons reilen en zeilen volgen.

Een week op het internaat

Op maandag start de school pas om 9.40 u. en op vrijdag eindigen de lessen om 15.40 u. Zo krijgen de internen rustig de tijd om het traject tussen hun woonplaats en Leuven af te leggen.

Het internaat opent de deuren van maandag tot en met donderdag om 18 u. 
KSO Lemmensinstituut Internaat
KSO Lemmensinstituut Internaat
KSO Lemmensinstituut Internaat
De dagindeling ziet er als volgt uit:
7.15 u.
Je wordt gewekt, je kan douchen en je ruimt je kamer op.  
7.40 u.
We ontbijten samen in de refter.
7.55 u.
Mogelijkheid om in een persoonlijke studio of in de studiezaal te studeren

Tussen 8.30 u. en 18.00 u. gelden de normale schooluren en afspraken (zie schoolreglement).

18.00 u.
We nemen samen het avondmaal in de refter.
18.15 u.
Je kan je ontspannen op de speelplaats, in de tv-ruimte of in de computerzaal. Je kan ook al studeren.
18.55 u.
Je studeert in een persoonlijke studio, in de studiezaal, de computerzaal of op je kamer.
20.00 u.
Er is ontspanning op de speelplaats, in de tv-ruimte, de computerzaal, in het OJ of op je eigen kamer. 
21.15 u.
Als je in het 3e of 4e jaar zit, ga je naar je kamer.
21.45 u.
Als je in het 5e of 6e jaar zit, ga je naar je kamer.
21.45 u.
Slaaptijd als je in het  3e of 4e jaar zit
22.30 u.
Slaaptijd als je in het  5e of 6e jaar zit

Smakelijk eten

KSO lemmensinstituut
Elke ochtend en avond kan je kiezen uit een buffet met drie soorten brood en een gevarieerd belegbuffet (zoet en hartig). Dit wordt ’s ochtends aangevuld met corn flakes, ontbijtgranen, yoghurt, ’s avonds met verse groentjes en 1 keer per week met bv. pistolets (woe), sandwiches (do), … Bij het avondmaal serveren we ook al wel eens koffiekoeken, pannenkoeken, croque monsieurs, worstenbroodjes, …
Het middagmaal is een warme driegangenlunch (soep – hoofdgerecht – nagerecht) uit het aanbod van Compass. Onze kok bereidt de gerechten in onze eigen keuken. We voorzien ook elke middag een vegetarisch alternatief. We bieden geen dieetformules aan, maar zoeken vanzelfsprekend mee naar oplossingen.
Fruit en water zijn de hele dag door beschikbaar. Omdat kunst topsport is, gaan we voor “gezonde geest in een gezond lichaam”.

Studeren op jouw maat

Tijdens de studiemomenten kan je gebruik maken van alle studieruimtes op de campus: je krijgt een individuele studio toegewezen, maar je kan ook studeren op je kamer, in de studiezaal of het computerlokaal. De opvoeders staan steeds klaar om een luisterend oor te bieden of je te helpen, waar mogelijk, bij je studie. Ze steunen je ten volle in je algemene en artistieke ontwikkeling. Als er meer zorg zou nodig zijn, staan ook leerlingbegeleiding en CLB paraat.

Alle details rond het reilen en zeilen van het internaat, rond wat mag en niet, dat kan je nalezen in het reglement van het internaat. 

Maak kennis met ons team