Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in /customers/b/1/3/kso-lemmensinstituut.be/httpd.www/sites/all/modules/contrib/views/includes/view.inc on line 2421 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in /customers/b/1/3/kso-lemmensinstituut.be/httpd.www/sites/all/modules/contrib/views/includes/handlers.inc on line 733 Internaat | Lemmensinstituut

Internaat

Waar je je op de eerste plaats thuis kan voelen

Samen met gelijkgestemde zielen een fijne community vormen. Waar je tijd en ruimte krijgt om te studeren, te spelen, je te bezinnen en te amuseren ... Dat is ons internaat. Een gezellig(e) (t)huis binnen de muren van de school.

 

Persoonlijk en privé

Als interne leerling beschik je over een persoonlijke kamer met de nodige privacy. Het dagelijks samenleven ga je al gauw ervaren als iets extra’s, als iets wat heel vertrouwd aanvoelt. Je gaat je hechten aan vrienden en vriendinnen, als in een familie.

 

Voor jongens en meisjes

Het Lemmensinstituut beschikt over een gescheiden meisjes- en jongensinternaat. Het gebouw telt in totaal 92 kamers, 52 voor meisjes en 40 voor jongens. Elk hebben ze hun eigen washoek. Het internaat heeft ook een eigen ontspanningsruimte, tv-hoek, zelfs een gezellige toog én een theaterpodium. 

“Heimwee? Mja, de eerste weken wel een beetje, maar dat ebt snel weg. We vormen als het ware een grote familie, met respect voor ieders mening en privacy ... ’s Avonds heb ik bv. nooit het gevoel dat ik op een school zit – het voelt allemaal vertrouwd aan …”

Silke, 3 Woord